sábado, 31 de mayo de 2014

Facua exigeix a Carrefour que retiri un biquini amb farciment per a nenes

COL·LECCIÓ POLÈMICA


L'organització considera "lamentable la inclusió d'aquest producte en el seu catàleg, que potencia una perillosa erotització de la infància"

Pàgina 26 del catàleg de Carrefour, on es pot veure el biquini amb farciment.
Carrefour
Pàgina 26 del catàleg de Carrefour, on es pot veure el biquini amb farciment.EFE / Sevilla
DIVENDRES, 30 DE MAIG DEL 2014 - 19.10 H
Fotografia del biquini que apareix al catàleg de Carrefour.
Facua-Consumidorsha exigit aquest divendres a Carrefourque retiri un biquini amb farciment per anenes d'entre 9 i 14 anys, que inclou aquesta cadena de distribució en un catàleg de bany, i que "potencia una perillosa erotització de la infància". Segons ha informat Facua en un comunicat, el biquini es publicita a la pàgina 26 del catàleg de Carrefour col·lecció bany (del 27 de maig al 22 de juny) i es presenta com a "biquini nena amb foam" (un material derivat del poliestirè expandit que s'usa com a farciment de sostenidors), amb talles de 9 a 14 anys, al preu de 14 euros.
A l'anunci hi apareix una nena vestida amb el biquini i amb un got a la mà, que simula que pren un combinat.

Precedents a Primark

Facua recorda que, segons els experts, les "pressions comercials que fomenten la sexualització prematura de la infància poden provocar perills psicològics i físics en els nens".
L'associació denunciarà els fets davant les autoritats competents si Carrefour no retira el producte i el catàleg on el publicita, i recorda que l'abril del 2010 Primark es va veure obligat a retirar al Regne Unit uns biquinis similars dirigits a nenes de 7 anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario