sábado, 31 de mayo de 2014

Pablo Iglesias li torna el cop a Felipe González i el titlla de patètic


Podem renuncia al 90% de la subvenció al Parlament Europeu

D'esquerra a dreta, Tania González --que substituirà Jiménez Villarejo-- Lola Sánchez, Carlos Jiménez Villarejo, Pablo Iglesias,Teresa Rodríguez i Pablo Echenique, els cinc eurodiputats de Podem.
JOSÉ LUIS ROCA
D'esquerra a dreta, Tania González --que substituirà Jiménez Villarejo-- Lola Sánchez, Carlos Jiménez Villarejo, Pablo Iglesias,Teresa Rodríguez i Pablo Echenique, els cinc eurodiputats de Podem.
IOLANDA MÁRMOL / Madrid
DIVENDRES, 30 DE MAIG DEL 2014 - 21.48 H
En el seu estil, sense aixecar la veu però amb tota la contundència.Pablo Iglesias ha carregat aquest divendres amb duresa contra l'expresident Felipe González, que l'havia acusat dimecres de voler implantar a Espanya polítiques bolivarianes. "Em fa pena que una figura política de primer ordre hagi quedat reduït de manera tan patètica a una caricatura de si mateix", ha assegurat Iglesias en la primera roda de premsa de Podem a Madrid després de les eleccions europees, en què ha comparegut recolzat pels altres eurodiputats electes de Podem.
En una sala plena a vessar de mitjans de comunicació, Iglesias s'ha defensat de les acusacions de l'expresident, al qual s'ha referit com a "conseller delegat de Gas Natural", i al qual ha recomanat "tenir més respecte per si mateix", en lloc de posar-se a l'altura dels tertulians de televisió.

Al·lusions indirectes al PSOE

Iglesias ha vinculat les nombroses crítiques rebudes aquesta setmana amb el nerviosisme dels perdedors i, en una al·lusió indirecta al PSOE, ha assegurat que "són els que van assenyalar per activa i per passiva que el canvi no era possible i que han vorejat la paranoia i la desesperació".
El líder de Podem no ha volgut aventurar pactes amb altres forces d'esquerra, però tampoc ha tancat la porta a eventuals aliances. "No tenim sectarismes per pactar amb ningú", ha proclamat, però tampoc ha volgut donar més detalls.
Repreguntat pels periodistes una vegada i una altra per la possibilitat de pactes, ha negat que Podem hagi rebut des del diumenge electoral cap proposta ni acostament oficial d'altres formacions polítiques, però sí que ha suggerit que hi ha hagut algunes converses informals. La part substancial, per a Iglesias és haver derrotat "els cínics i els arrogants".

Congrés fundacional

Iglesias ha explicat que la seva formació s'enfronta ara al repte de reconstituir-se i organitzar-se, i ha anunciat un congrés fundacional per a la tardor que ve.
Respecte al seu futur polític, Iglesias no ha volgut revelar si deixaria la seva acta de diputat a Brussel·les per presentar-se a les eleccions generals a Espanya, però tampoc ha descartat aquesta possibilitat.
"Ara toca parar la pilota i aixecar el cap", ha dit, i ha insistit que, en qualsevol cas, aquesta no és una decisió personal, sinó que se sotmetrà al que Podem consideri convenient.

Renuncia a un milió d'euros

El jove partit revelació ha confirmat que renuncia al 90% de la subvenció que li correspon per haver aconseguit cinc eurodiputats, que és d'un milió i mig d'euros. D'aquest import, només en cobraran 150.000, la xifra que s'han gastat en la campanya electoral, i així, afirmen, estan estalviant un milió d'euros als contribuents.
Tal com estava previst, el número tres de la llista, l'exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, ha anunciat que, quan prengui possessió de l'acta de diputat al Parlament Europeu, hirenunciarà per motius personals.
Respecte a l'alcalde trànsfuga del municipi valencià de Benicull, Joan Vicent Geribés, que d'Esquerra Unida vol passar a Podem, Iglesias va ser contundent. "Amb el transfuguisme tenim tolerància zero", ha tancat.
TEMES

No hay comentarios:

Publicar un comentario