sábado, 31 de mayo de 2014

Primera nit sense incidents a Sants


Uns 500 veïns protagonitzen una cassolada a la plaça de Sants en un ambient de tranquil·litat i sense tensions

Diversos veïns sacsegen el clauer durant la protesta a la plaça de Sants, aquest divendres.
JOAN PUIG
Diversos veïns sacsegen el clauer durant la protesta a la plaça de Sants, aquest divendres.
EL PERIÓDICO / Barcelona
DIVENDRES, 30 DE MAIG DEL 2014 - 21.53 H
El barri barceloní de Sants ha viscut avui la seva primera nit sense incidents violents des que dilluns passat va ser desallotjat l'immoble de Can Vies, okupat des de fa 17 anys i que funcionava com un centre social autogestionat. Unes 500 persones s'han congregat aquest divendres a la plaça de Sants de Barcelona per celebrar una nova cassolada en protesta pel desallotjament i l'enderrocament del centre de Can Vies. La concentració s'ha fet en un ambient festiu, amb persones de totes les edats i una discreta presència policial, mentre nombrosos veïns han secundat l'acció des de balcons i finestres picant diferents estris. La plaça ha estat tallada al trànsit, i al final de la protesta, unes cent persones han participat en un micròfon obert i s'ha tornat a llegir el comunicat difós aquest matí des de Can Batlló, informa Antonio Baquero.
Aquest mateix divendres, l'Ajuntament de Barcelona ha paralitzat la demolició de Can Vies atenent a la petició del Centre Social de Sants, per "afavorir un clima de diàleg". També ha manifestat de nou "el seu rebuig més enèrgic als disturbis i violència que s'han viscut en els últims dies", uns incidents que qualifica de "absolutament injustificables". A més, el Govern municipal demana el cessament "dels disturbis i que qualsevol protesta o convocatòria que es vulgui celebrar a la ciutat es faci de manera pacífica.
No obstant, el col·lectiu que gestiona el centre de Can Vies en una roda de premsa que s'ha celebrat al recinte de Can Batlló aquest divendres al matí ha exigit la dimissió de l'alcalde Xavier Trias i del regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí. També han assegurat que "no volen negociar" res amb el consistori i han demanat l'alliberament dels detinguts sense cap tipus de càrrecs. Des de l'inici dels disturbis han estat detingudes 61 persones, de les quals una ha ingressat a presó, i a altres se'ls ha imposat la prohibició d'assistir a manifestacions
L'Ajuntament de Barcelona ha remès també aquest divendres un informe tècnic en què adverteix diverses entitats vinculades amb Can Vies dels riscos que comporta accedir a l'edifici, parcialment enderrocat dilluns passat. Per aquest motiu s'ha instal·lat un tancament lleuger al perímetre del centre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario