jueves, 5 de junio de 2014

La policia vincula Felip Puig al cas Manga com un "aconseguidor" de contractes (Portada al Diari de Girona)

Puig i Ramos neguen haver participat en aquestes pràctiques


http://www.diaridegirona.cat/portada/2014/06/05/puig-ramos-neguen-participat-aquestes/672981.html

El conseller vincula aquesta «etiqueta» al procés independentista endegat per la Generalitat

05.06.2014 | 17:37
Els identificats policialment com «aconseguidors» de contractes públics per afavorir GRS Arc Local van voler ahir desmarcar-se del cas negant la major. Fonts properes al Conseller d´Empresa i Ocupació, Felip Puig (CiU), van qüestionar les conclusions que el Servei de Vigilància Duanera (SVD) havia posat de manifest en l´informe de 4 de setembre de 2013 enviat a la jutgessa instructora del cas Manga, Pilar de Lara, manifestant que «difícilment podia fer d´aconseguidor de res quan estava a l´oposició, per un costat. I per l´altra, Felip Puig mai s´ha plantejat fer coses d´aquest tipus».
Des de la Conselleria van voler remarcar que «aquí ningú ha acusat encara de res» a Puig i si «algú li ha posat l´etiqueta d´aconseguidor i, si tenim en compte que en aquests moments hi ha una mica de setge cap a qualsevol polític del Govern doncs no és la primera vegada que li volen penjar un mort».
Són aquestes mateixes fonts les que lliguen la conclusió de la investigació policial amb el procés independentista endegat per la Generalitat convergent en afirmar que «no és la primera vegada que se li vol penjar una etiqueta d´aquest tipus al Conseller Puig», en clara referència a les informacions publicades abans de les darreres eleccions autonòmiques en el que un suposat borrador de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal el feia rebedor d´un suborn de 250.000 euros pagat per l´expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet.
El mateix informe feia referència a comptes milionaris que presumptament tenien a Suïssa dirigents i exdirigents de CDC a càrrec de suposades comissions que les empreses pagaven a Convergència Democràtica de Catalunya a través de la trama del Palau.
«És a dir, que intentar penjar-li una etiqueta [a Puig] li han intentat penjar moltes vegades i vaja, cap mena d´intranquil·litat perquè ell està molt tranquil perquè mai ha fet res que fos fora del legal i del normal», puntualitzen des de la Conselleria.
El director del Patronat de Turisme de la Costa Brava, Ramon Ramos, es va pronunciar en la mateixa línia que la Conselleria però va afegir que amb l´administrador de GRS, Alexandre Ros, només hi va tenir tractes professionals quan ell estava al marge de la política.
Tanmateix, ja era director del Patronat i responsable de CiU a la comarca de la Selva quan Ros el va trucar el 2012 recordant-li que estava negociant un projecte a Tordera que «quan el tingui tancat quedem un moment i el passem». «És possible, hi havia temes oberts que havia d´acabar», es defensa Ramos abans de manifestar desconèixer com va acabar l´assumpte.
Ramos tampoc reconeix que hagi estat al corrent d´un projecte d´interès per GRS a l´Ajuntament de Moià, tot i que a les notes escrites en els blocs de l´administrador de l´empresa figurava un apunt indicant que havia d´enviar un correu a Felip Puig amb còpia a Ramos informant de l´assumpte.


No hay comentarios:

Publicar un comentario