viernes, 27 de febrero de 2015

Preacord a AJ. Ruz de Sils que desconvoca la vaga de 131 dies

El diari del treball


 La direcció readmet el treballador acomiadat i accepta negociar un conveni d'empresa
Manifestació de treballadors d'AJ Ruz
Manifestació de treballadors d'AJ Ruz

Els treballadors d'A. J. Ruz, de Sils (La Selva) i l'empresa han arribat a un preacord que implica la readmissió immediata del treballador que havia estat acomiadat per presentar una candidatura de CCOO a la societat, i l'inici immediat de negociacions per assolir un conveni col·lectiu a l'empresa, segon ha anunciat el sindicat en un comunicat públic.
Els empleats, que han fet 131 dies de vaga indefinida, han ratificat en una assemblea el pacte assolit el mateix matí de dimarts, 24 de febrer a la seu del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat a Girona.
El preacord fixa l’inici de les negociacions pel conveni col·lectiu d’empresa; el compromís per escrit de l’empresa a no adoptar represàlies envers els treballadors; que en cas d’acomiadament improcedent l’opció de triar entre la readmissió o el pagament de la indemnització serà del treballador; i la readmissió immediata del treballador acomiadat.
La vaga que es va iniciar a causa de la intenció de la plantilla de presentar una candidatura a les eleccions sindicals ha estat, segons els treballadors, molt dura. Durant 131 dies s'han repetit situacions de tensió entre treballadors i altres empleats emparentats amb la propietat. S'ha mantingut fins fa poc un campament davant la porta de l'empresa per on han rebut la solidaritat de diversos grups de treballadors i ciutadans de les comarques gironines.
Però, a més, s'han produït actuacions que han obligat a les autoritats a intervenir fruit de les denuncies. Tanmateix, t otes les resolucions dictades, administratives -Inspecció de Treball i Seguretat Social- i judicials -Jutjat Social de Girona, amb una sentència exemplar sobre Vulneració del Dret de Vaga per part empresarial-, han anat en contra de l’actitud i els interessos de la direcció de l’empresa. En aquest sentit, el darrer aspecte que ha evitat l'acord i ha allargat la situació de tensió era la intenció de l'empresa de fer responsables de les resolucions judicials als representants de la part social.
L'empresa AJ Ruz treballa per diferents ajuntaments i entitats supramunicipals, fent recollida e selectiva i viària, així com gestionant deixalleries. Entre d'altres treballa per municipis com La Bisbal, Sils, Vidreres, Salt, Cassà , Palamós, Celrà, Begur, Regencós, Pals, Fontanilles, Gualta, Serra Daró, Ullastret, Palau Sator, Torrent, Mont-ras, Vall-llobrega, Corçà, La Pera, Rupià, Foixà, Parlavà, Ultramort, Verges, Colomers, Vilopriu, Garrigoles, Albons, La Tallada, Bellcaire, Ullà, Jafre, o Riells i Viabrea.
Bona part de les contractes, segons el sindicat, s'han obtingut gràcies les ofertes desmesuradament baixes, que presenten als concursos públics, basades en una reducció de costos vinculada als baixos salaris que paguen més que a millores fruit d'inversions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario