miércoles, 23 de noviembre de 2016

Davant la reunió del Conseller de Sanitat amb alcaldes del Maresme: No val vendre com a novetat inversions que ja estaven previstes.

https://maresmesanitat.org/2016/11/22/davant-la-reunio-del-conseller-de-sanitat-amb-alcaldes-del-maresme-no-val-vendre-com-a-novetat-inversions-que-ja-estaven-previstes/

22.11.16

Davant la reunió que el Conseller de Sanitat, Antoni Comín, amb els alcaldes de l’àrea d’influència del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme vol fer algunes consideracions.
La primera és alegrar-nos que el Conseller hagi estat conscient de la importància que els màxims representants dels ciutadans de les localitats sota la influència del CSdM estiguin en primera línia a l’hora d’afrontar els reptes sanitaris que tenim plantejats. Cal una comunicació entre tots els actors implicats i només ens restaria desitjar que els treballadors i els ciutadans han de ser-hi d’alguna manera.
Important que, després de les mobilitzacions organitzades per la Coordinadora i la participació dels diferents ajuntaments i els grups polítics, el Departament de Salut s’hi comprometi públicament a abandonar l’opció del trasllat de l’Hospital de Sant Jaume i aprofundir en la cerca de solucions en aquest tema mitjançant els treballs realitzats per la Comissió de Participació Ciutadana respecte al sociosanitari del Maresme Central. Valorem com a positiu les inversions anunciades respecte al nou Hospital de dia oncològic i l’ampliació del bloc quirúrgic i de la unitat de cirurgia sense ingrés, així com el trasllat de l’àrea de rehabilitació. Sembla de justícia, també, que les treballadores, que han sostingut en tot aquest temps la qualitat assistencial, puguin recuperar part dels diners que han perdut durant aquests anys.
Valorem que aquestes bones notícies són la demostració que la feina de la Coordinadora, com a motor de consciències i de mobilitzacions en defensa del sistema públic de salut, és una eina útil pels veïns i veïnes del Maresme. Sense ella, i amb la connivència dels grups polítics, difícilment haguérem arribat aquest punt.
Però, malgrat estar satisfets amb el reconeixement del Departament de Salut de les necessitats del CSM no podem deixar de posar l’accent en aquelles coses que no són del tot correctes.
Per un costat, se’ns ven com aportacions noves coses que no ho són. La denominada inversió de 10,7 milions d’euros forma part d’un compromís previ que té a veure amb la liquidació del deute històric de l’Hospital de Mataró. Per tant ens estan venent dues vegades la mateixa quantitat. El resultat final és que no es realitzarà la imprescindible reposició d’utillatge sanitari en aquests moments. Les promeses respecte a Salut Mental semblen més un desig que un projecte ferm, sense terminis ni dispositius.
I, finalment, respecte al Sociosanitari tenim algunes preocupacions. Estem satisfets per les propostes quantitatives que CatSalut ha posat al damunt de la taula. Són xifres de llits i equipaments que ens posa en línia amb les necessitats dels pròxims anys; però manca definició. Per un costat de la proposta s’extreu la necessitat de dotar-nos amb un nou equipament on donar cabuda al nou dispositiu però, en canvi, el Conseller en cap moment fa referència al fet.
La Coordinadora demanem que cap passa respecte a l’Hospital de Sant Jaume es facisense que aquests elements estiguin perfectament definits.
Per una altra part, cal revertir les actuacions fetes al voltant del sociosanitari buidant la Unitat 6 del 2n pis de l’Hospital d’aguts i atapeint els pacients a l’Hospital de Dia al soterrani. És una situació inhumana que s’ha de corregir immediatament, encara que no sigui més que com a gest de flexibilitat.
Per últim, demanem un compromís ferm, que el Conseller ha plantejat ja respecte a l’Hospital General de Catalunya, de tornar al sector públic 100% la gestió i prestació de serveis, donant per finalitzada aquesta etapa de progressiva privatització de la Sanitat Pública Catalana.
La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública creu que encara resta molta feina per fer. Cal posar xifres i terminis a les promeses i cal incloure els temes pendents a l’agenda. Nosaltres, com sempre, i tenint les necessitats de la població com a màxima prioritat, estarem disposats a defensar en tots els fronts les conquestes socials respecte a la nostra salut.
comin-nov-2016

No hay comentarios:

Publicar un comentario