miércoles, 23 de noviembre de 2016

El govern (del no no no) s'alça unilateralment de la mesa i ens deixa amb el cul enlaire


                                   

Resultado de imagen de catacrac iac catac logotipoNúm. 21

www.catac.cat  sindicat@catac.cat Tel. 933173151Novembre 2016GENERALITAT DE CATALUNYA


RESUM DE LA MESA GENERAL DE LA FUNCIÓ PÚBLICA DE 21-11-2016


Després de només dues reunions de la Mesa General de la Funció Pública, el Govern s’ha aixecat de la Mesa, donant per acabada la negociació de les partides que han de contenir els pressupostos de 2017 respecte a les condicions de treball dels empleats públics de la Generalitat de Catalunya.

La finalització unilateral de la negociació, per part del Govern, farà que els Comptes de Catalunya per al proper any no recullin partides pressupostàries destinades a recuperar part de les plantilles perdudes des de 2012, les pagues extres robades del 2013 i 14, el fons d’acció social, el 100% del salari en cas d’incapacitat laboral, pagar les indemnitzacions al personal interí que obliga la justícia europea, així com garantir la recuperació del dret dels docents més grans de 55 anys a tenir dues hores menys setmanals de jornada lectiva o el dels treballadors i treballadores de l’ICS a tenir els mateixos drets per malaltia que la resta de treballadors públics.

Pel que fa a l’oferta pública d’ocupació, hem demanat un pla plurianual per recuperar les places perdudes en els darrers anys i per reduir la temporalitat i l’interinatge. No és admissible que més de 40.000 treballadors i treballadores de la Generalitat estiguin en condicions de temporalitat o interinatge. En alguns casos signifiquen més del 60% de la plantilla.


Davant la negativa de la Generalitat a endegar una negociació de debò i no de tràmit, els sindicats hem emplaçat l’administració a fer una nova reunió de la Mesa el 28 de novembre.

Per aconseguir que les demandes destinades a recuperar les condicions de treball que tenien els empleats públics abans del 2012, un dret que reconeix una resolució parlamentària aprovada per unanimitat, endeguem una campanya d’informació al personal per aprofundir el debat als centres i continuar les mobilitzacions.


Per reclamar el respecte que mereix la negociació col·lectiva i el dret a recuperar el que és nostre, convoquem una concentració de delegats i delegades el proper dimarts 29, a les 12h, a la Plaça de Sant Jaume, coincidint amb la reunió de Govern, en què està previst aprovar l’avantprojecte de Pressupostos per al 2017, i farem arribar al Govern de Catalunya a nostra veu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario