Les autoritats libaneses han començat a aixecar aquest cap de setmana un mur al voltant al camp de refugiats palestins d’Ain al Hilweh, el més gran del país, com a part d’un pla per establir ‘cordons de seguretat’ i torres de vigilància al camp, segons un acord entre les autoritats libaneses i faccions palestines.
Amb el mur, les autoritats pretenen contenir els recents enfrontaments entre palestins del camp i l’Exèrcit libanès, segons han afirmat representants oficials palestins i libanesos. El mur es completarà en els pròxims 15 mesos, segons una informació publicada pel web de notícies libanesa Al Modon.
Un responsable del moviment islàmic palestí Hamas en Ain al Hilweh, Abu Ahmad Faisal, ha assenyalat al diari libanès ‘Daily Star’ que s’aixecaran quatre torres. “La construcció del mur pretén que disminueixi la confrontació entre els habitants (del camp) i l’Exèrcit (libanès)”, ha assenyalat Feissal.
Tot i això, molts palestins del camp van expressar la seva frustració i disgust per la construcció de l’enorme paret, a la qual van qualificar de “mur de la vergonya” i van comparar amb el mur que Israel va aixecar a Cisjordània. En alguns trams, el mur d’Ain al Hilweh se situarà sol a tres metres d’algunes cases, segons informacions aparegudes en mitjans libanesos.