domingo, 27 de noviembre de 2016

El PSC denuncia que els consellers i alts càrrecs s’han apujat el sou i cobren dues pagues extra


L’única excepció és el president Puigdemont, segons la informació que el Govern ha facilitat als socialistes a través d'una pregunta parlamentària
Alguns dels consellers del Govern, durant la intervenció de Carles Puigdemont JORDI BORRÀS

Els consellers de la Generalitat i els alts càrrecs cobren uns 6.000 euros més que el 2015, fruit de l’increment de sou d’un 1% i de la segona paga extra, que no cobren els funcionaris. L'única excepció és el president Puigdemont, que ha decidit no cobrar la segona paga extra. Així ho ha revelat el PSC, que fa uns mesos va demanar al Govern les retribucions dels consellers i alts càrrecs. Els socialistes, que ho troben inexplicable perquè es va establir una llei que impedia que un alt càrrec cobrés més que un conseller, i perquè des del 2012 el sou dels diputats estan congelats, ho ha denunciat en roda de premsa al Parlament, i ha anunciat que hi haurà esmenes als pressupostos de la Generalitat. La portaveu adjunta del PSC, Alícia Romero, ha concretat: "Els consellers han percebut una retribució de 109.663 euros, que representen 6.486 euros més que el 2015, és perfectament visible al portal de transparència".


La informació, que prové de la resposta del Govern a una pregunta parlamentària posa en evidència que “mentre els treballadors i treballadores de l’administració s’hauran d’esperar fins el 2018 per a cobrar íntegrament la paga de 2012, els consellers i les conselleres s’apugen el sou més de 6.000 euros”.
El PSC ha donat alguns exemples sobre els sous d'alts càrrecs. Per exemple, el director de l'IRTA, que percep 114.535,95 €; el Director Artístic del Teatre Nacional de Catalunya, que en cobra 109.663,00 € formen part de la llista d'alts càrrecs amb ingressos superiors als d'un membre del Govern, com també hi figuren el director de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron guanya 110.000,00 €; la directora de Barnaclínic té una retribució de 122.054,14; el Director Gerent de l'Hospital de Sant Pau, ingressa 120.003,10 € i la Gerent del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona, guanya 126.270,78 €, 16.607 Euros més que un conseller.

En l'àmbit de les infraestructures, segons ha pogut analitzar el PSC, també hi ha alts càrrecs que excedeixen els ingressos d'un conseller, com el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, el de l'Agència de Residus de Catalunya, el de l'Autoritat del transport metropolità o el President i el Director General de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; així com el director de l'Institut Català del Sòl (INCASÒL). Crida l'atenció el gerent de dos consorcis portuaris, el de Mataró i el de Portbou, que suma uns ingressos de 170.129 € pels dos càrrecs, pràcticament 25.000 euros més que el President de la Generalitat.


Alícia Romero s'ha referit també a càrrecs que tenen sous pràcticament iguals al d'un conseller o consellera, "que formalment compleixen la llei, però que evidencien una política retributiva poc justa". Passa amb el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, o amb el Conseller Delegat d'Infraestructures de la Generalitat. Cadascun guanya 1 euro menys que un conseller.

No hay comentarios:

Publicar un comentario