domingo, 27 de noviembre de 2016

Els Mossos desallotjagen el Banc Expropiat de Gràcia


http://www.ara.cat/societat/dactivistes-intenta-Banc-Expropiat-Gracia_0_1694830674.html

Han tret 18 joves del local sense incidents i no els han detingut. Aquest matí havien tornat a entrar al local després de treure les planxes metàl·liques amb una serra radial


Els Mossos d'Esquadra han desallotgen els joves que aquest matí han tornat a ocupar el Banc Expropiat del barri de Gràcia de Barcelona. En uns vint minuts, els agents han fet sortir 18 activistes de dins del local, sense incidents. Els han identificat però no els han detingut. Tampoc hi ha hagut incidents ni càrregues per fer apartar de la zona el centenars de persones que s'hi havien concentrat per donar suport als okupes.
Aquest migdia, un grup d'activistes havia tornat a entrar al local, tal com es pot veure en un vídeo que ha publicat a Twitter l'usuari Marc Comas i segons ha confirmat aquest diari. Duien una pancarta amb l'eslògan 'El banc no està en venda' i hi ha tornat a entrar. Al vídeo se sent el so d'una serra radial.


El  compte de Twitter del Banc Expropiat ha confirmat la recuperació del local a través d'un comunicat. "No podem permetre que el local generi un benefici econòmic al propietari, un especulador de cap a peus", argumenta el text. Els activistes han defensat que tornen al local perquè "és un espai ple de vida i el projecte segueix viu". 


Però molt aviat s'ha sentit l'helicòpter dels Mossos i han aparegut furgonetes de la brigada mòbil aparcades a Plaça Lesseps i Travessera de Dalt.


Quan van entrar al nou espai, després de dies de  manifestacions i avalots al barri de Gràcia arran del desallotjament el mes de maig, els okupes ja van deixar clar que no serviria per "continuar el projecte", perquè no té la mida necessària per poder-hi desenvolupar les seves activitats, sinó que era un punt de reunió i on guardar el material.  No és la primera vegada que, després del desallotjament, els okupes tornen a entrar en aquests baixos de la travessera de Gràcia.
"Nosaltres encara tenim la viva convicció de tornar a l’espai on érem. Tornar al local desallotjat del Banc Expropiat no ha d’entendre’s simplement com la pugna per un espai físic, sinó que en la lluita contra l’especulació a Gràcia ha de ser una prioritat impedir que Manuel Bravo Solano es quedi amb aquest local", asseguraven al comunicat.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario