lunes, 21 de noviembre de 2016

Els Mossos portaran a la Fiscalia la seva tesi sobre quin agent va disparar a Ester Quintana


"Això no pot quedar com que no ha passat res", assegura el conseller d'Interior, Jordi Jané
http://www.eldiario.es/catalunyaplural/Els-Mossos-Fiscalia-Ester-Quintana_0_582342011.htmlEster Quintana; Violencia policial; bales de goma
Ester Quintana la setmana passada a Barcelona © SANDRA LÁZARO

"El cas Ester Quintana no està tancat". Així s'ha expressat aquest diumenge el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané. El màxim responsable de la policia catalana ha anunciat que la Divisió d'Afers Interns (DAI) dels Mossos d'Esquadra traslladarà en els pròxims dies a la Fiscalia la investigació interna sobre quin agent antiavalots va disparar a la veïna de Barcelona la jornada de vaga general del 14 de novembre del 2012.
Jané ha explicat en una entrevista al canal 3/24 que la investigació interna dels Mossos sempre ha sostingut la tesi  que els dos agents que van seure al banc dels acusats i van ser absolts per falta de proves no eren els autors dels trets . "Hi havia una altra línia d'investigació que no està tancada", ha afirmat el conseller. Aquesta discrepància entre el magistrat que va instruir el cas i la DAI va sorprendre fins i tot al president del tribunal que va jutjar el cas.
Al juliol de 2013, vuit mesos després de l'agressió, la Generalitat  va apartar dels antiavalots als agents de la furgoneta Drago 414 –una de les tres que eren al lloc dels fets– per haver-li ocultat informació sobre els fets. A l'espera de conèixer els detalls de la investigació interna, fins al moment tots els agents sospitosos han negat ser els autors del tret, i s'han dedicat a apuntar veladament a altres companys.
Durant el judici, els dos acusats (de la Drago 40) van insinuar sense proves que els seus companys de la 414 podrien ser els autors dels fets. No obstant això, a la vista els agents de la 414 van negar haver disparat a la cruïlla on els Mossos van mutilar a Quintana: van assegurar que el llançador de bales de goma no va baixar de la furgoneta perquè li feia mal l'esquena, i que la resta de agents va fer "un puja i baixa" de tot just 15 segons. També van assenyalar els acusats com els únics que podrien haver tingut a tir a Quintana.
"Això no pot quedar com que no ha passat res. Hi ha una lesió gravíssima a la senyora Quintana, que ha patit molt", ha afirmat el conseller. Així mateix, ha ressaltat que la indemnització que va abonar la Generalitat a Quintana "no ho tapa tot" i que "la reparació encara està pendent".

No hay comentarios:

Publicar un comentario