domingo, 27 de noviembre de 2016

Les familiars de les condemnades per l'acció Aturem el Parlament porten fins a Madrid el suport rebut

https://directa.cat/actualitat/familiars-de-condemnades-laccio-aturem-parlament-porten-fins-madrid-suport-rebut

L'Assemblea de Familiars per la Llibertat de les persones encausades del Parlament trasllada al Ministeri de Justícia milers de signatures, mocions aprovades a ajuntaments i l'acord de la mesa del Parlament per demanar que les joves no ingressin a presó
Les familiars creuen que es tracta d'un "judici polític" i expliquen que "no entenen la condemna del Tribunal Suprem"
Victor Serri
Dissabte serà un dia important per les familiars de les vuit persones condemnades pels fets d'Aturem el Parlament. Gairebé cinc anys i mig després de l'acció celebrada a les portes del parc de la Ciutadella de Barcelona en el marc del moviment 15-M, una delegació de l'Assemblea de Familiars per la Llibertat de les persones encausades del Parlament es desplaça a Madrid per portar a la seu del Ministeri de Justícia tots els suports recollits durant aquest llarg període d'espera. L'acte d'entrega tindrà lloc a les dotze del migdia i comptarà amb el suport de la Coordinadora 25-S. 
La mesa del Parlament, la Generalitat i Manos Limpias van recórrer l'absolució, extrem que va propiciar l'anul·lació de la primera sentència i l'emissió d'una nova que condemna vuit persones a fins tres anys de presó
Després de ser absoltes en primera instància per l'Audiència Nacional espanyola, que va fer prevaldre el dret a la protesta enfront de les acusacions, vuit de les vint-i-una persones processades en aquesta causa van ser posteriorment condemnades pel Tribunal Suprem el març del 2015. Això va ser possible gràcies a la decisió de la mesa del Parlament de Catalunya, el Govern de la Generalitat i Manos Limpias de recórrer l'absolució, extrem que va propiciar l'anul·lació de la primera sentència i l'emissió d'una nova que condemna part de les acusades a fins tres anys de presó per un delicte contra les institucions de l'Estat. Ara fa tres anys, l'aleshores president Artur Mas va manifestar que desitjava "un càstig exemplar". 
La resolució d'aquest procés es troba actualment a l'espera de l'acceptació o no per part del nou consell de ministres del govern de Mariano Rajoy de l'indult parcial demanat pels joves. Tanmateix, el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) va acceptar a tràmit el passat mes d'octubre el recurs de revisió de condemna presentat a Estrasburg i investiga a hores d'ara si la justícia espanyola ha vulnerat el dret fonamental dels condemnats a rebre un judici just.
Les familiars asseguren que "fa anys que patim un pes econòmic i emocional insostenible" / Victor Serri
Tot i això, les famílies de les persones condemnades han decidit no esperar de braços plegats el desenllaç del seu malson i fan un pas més per assolir la seva llibertat. Asseguren que "fa anys que patim un pes econòmic i emocional insostenible" i afirmen que les vuit condemnades ho estan per "haver defensat els drets de totes nosaltres amb les mans aixecades". Per aquest motiu creuen que es tracta d'un "judici polític" i expliquen que "no entenen la condemna del Tribunal Suprem". Cal recordar que un dels magistrats ponents de la sentència va emetre un vot particular reconeixent que les accions de les persones condemnades aquell 15 de juny de 2011 no eren constitutives de delicte.

Juntament amb les capses que contenen les 5.677 signatures personals i d'entitats recollides els darrers mesos arreu del territori, les familiars portaran fins a la seu ministerial, ubicada al carrer de la Borsa 8 de la capital de l'Estat, les mocions aprovades a diversos consistoris com els de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Manresa, Sabadell, Gavà, Santa Coloma de Gramenet i Girona, entre d'altres. Les firmes i les mocions se sumen a l'acord de la mesa del Parlament del passat 13 d'octubre a l'hora de demanar que les vuit joves no ingressin a presó. 

Notícies relacionades

No hay comentarios:

Publicar un comentario