lunes, 28 de noviembre de 2016

L'USTEC convocarà vaga a les escoles si no es contracten 6.000 mestres el 2017

PRESSUPOSTOS 2017

http://www.naciodigital.cat/noticia/120569/ustec/condiciona/pau/social/contractacio/6000/mestres/2017

 Ramon Font, portaveu nacional del sindicat majoritari al sector educatiu català, condiciona la pau social a complir una reivindicació que xifra en 80 milions d'euros

 Puigdemont va anunciar que s'incorporarien 2.000 nous docents

 OPINIÓ «Redreçar l'educació», per Ramon Font, portaveu nacional d'USTEC

 | 27/11/2016 a les 22:19h

Una mobilització de l'USTEC | ACN
O contractar 6.000 nous professors o vaga al sector educatiu. Aquest és el dilema que planteja l'USTEC, el sindicat majoritari en l'ensenyament català. Així ho assenyala Ramon Font, el seu portaveu nacional, en un article publicat aNacióDigital. A “Redreçar l'educació”, el portaveu de l'USTEC xifra aquesta mesura en 80 milions, un increment que recorda que queda lluny de l'aportació necessària per tal que el pressupost educació suposi el 6% del PIB  –tal i com marca la LEC- i pel qual serien necessaris 9.000 milions. Puigdemont, al debat de política general, va anunciar la contractació de 2.000 docents.

“6.000 docents més permeten preparar millor les classes, coordinar-se millor i atendre millor l'alumnat i famílies. L'increment de l'horari lectiu es va fer en una situació d'excepcionalitat econòmica que no es correspon al moment actual. És el cinquè curs que l'estem patint”, argumenta Font en l'article a NacióDigital.

“La diferència entre contractar 6.000 docents més o no contractar-los, és la mateixa que defensar que uns pressupostos estan en la línia correcta per a començar a redreçar l'educació del país o haver de convocar una vaga contra aquests pressupostos en plena tramitació”, deixa clar Font. “Pel bé del país i del seu futur, esperem que el Govern i el Parlament entenguin que 6.000 docents més només poden aportar guanys i benestar”, conclou el portaveu del sindicat educatiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario