lunes, 28 de noviembre de 2016

Una trentena de pagesos protesta al Mercadona de Mollerussa contra els «preus a la baixa» de la fruita


 Els manifestants bloquejat amb tractors l'entrada a l'aparcament del supermercat que inaugurava les instal·lacions aquest dilluns

, Lleida | 28/11/2016 a les 14:07h

Imatge de la protesta contra el Mercadona a Mollerussa | ACN
Una trentena de pagesos ha protestat aquest dilluns al Mercadona de Mollerussa per la política de ''preus a la baixa'' per la fruita. Els manifestants asseguren que l'estratègia de la companyia genera un efecte en cadena amb la resta de distribuïdores i deixen als agricultors ''uns preus de misèria''.

L'acció reivindicativa s'ha iniciat poc abans de les dotze del migdia: els pagesos s'han dirigit en una marxa lenta fins a les instal·lacions del supermercat, que avui s'inaugurava, i aleshores han bloquejat amb quatre tractors l'accés a l'aparcament provocant que no hi poguessin entrar clients. Els agricultors s'han situat llavors a la sortida i han repartit el manifest entre tots aquells clients que sortien de comprar amb el seu vehicle.

Segons ha explicat un dels representants de la Plataforma per la Defensa del Sector de la Fruita, Jaume Molló, el fet que Mercadona sigui actualment una de les cadenes líders a l'Estat fa que pugui abaixar molt els preus, fins a ''rebentar-los''. Llavors, això es converteix en un efecte en cadena amb les altres distribuïdores de manera que són els pagesos els quins n'acaben pagant les conseqüències, ja que se'ls paga la fruita per sota del preu de cost. Precisament la protesta arriba just un dia després que un agricultor denunciés la política de Mercadona al programaSalvados de Jordi Évole. 

De la seva banda, un altre dels representants de la Plataforma, Jonathan Sanjoan, ha dit que una possible solució a aquesta situació seria que Mercadona, com a líders estatals en vendes, estudiessin quins són exactament quins són els costos de producció de la fruita i es mirés de trobar un ''equilibri'' entre tots els agents de la cadena per tal que ningú en sortís perjudicat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario