miércoles, 15 de marzo de 2017

Manifestació contra el racisme el 18 de març al Vendrell

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12373#.WMlYsTvhDIU
Comunicat CGT Baix Penedès
dimarts 14 de març de 2017 / Comunicats / 18M, JORNADA INTERNACIONAL DE LLUITA CONTRA EL RACISME

El dissabte 18 de març, a les 18:00h a la Rambla del Vendrell, Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha convocat una manifestació contra el racisme.

Aquesta manifestació s’emmarca en una jornada de lluita internacional convocada a ciutats com Londres, Atenes, Glasgow, Berlin, París, Viena, Amsterdam, Copenhaguen, Zurich, Varsòvia, Nicòsia, Noca York, Sydney, Toronto, Seül... A Catalunya es convoquen concentracions durant el matí a Molins de Rei, Manresa, Olot, Pineda de Mar. I per la tarda a Lleida hi ha una convocatòria proposada per Lleida Lliure de Franquisme i la convocatòria del Vendrell.
UCFR ha triat aquestes ciutats per ser llocs on encara hi ha nuclis forts i actius de grups feixistes i racistes, sabent que aquests grups divideixen a les treballadores culpabilitzant als més vulnerables d’unes desigualtats socials provocades pels poderosos. En el cas del Vendrell hi ha tres regidors de Plataforma per Catalunya i un nucli actiu de Democracia Nacional Joven ( el coordinador nacional de la qual és del Vendrell) empudegant el poble amb el seu discurs homòfob, masclista, racista i feixista, aquest discurs ranci i tòxic que cal eradicar dels nostres pobles i barris.
La manifestació acabarà amb uns parlaments de les entitats del poble, de la Fatou Faye Seka i la Sabiha Belm ( dues destacades militants antifeixistes i feministes de la vegueria del Penedès), de Lahssen el Younoussi (el pare del Yassir, assassinat a la comissaria dels mossos d’esquadra del Vendrell) i de les quatre denunciades per Plataforma per Catalunya.
Recordem que dues de les denunciades per PxC són afiliades de la FC de la CGT del Baix Penedès i que tant els de PxC, com els de DNJ les tenen a elles com a altres antifeixistes –i les organitzacions a les quals pertanyen- en el punt de mira. Per tant, necessitem tot el suport tant de difusió com de presència a la manifestació ja que, a més a més, DNJ ja està fent públic a través de les seves xarxes que saben que es farà aquesta manifestació.
La lluita contra el feixisme i contra el racisme no es pot triar: si admetem el racisme i el feixisme estem excloent a les seves víctimes, que al final serem totes nosaltres, i no podem deixar que nefastos, segregadors i sagnants episodis històrics es tornin a repetir. Per això demanem la màxima presència i difusió de la manifestació del Vendrell a la afiliació.
Feixisme mai més!
Prou racisme!
Federació Comarcal del Baix Penedès de la CGT
https://twitter.com/CGTBaixP
https://cgtbaixpenedes.wordpress.com/
https://www.facebook.com/cgtbp/

No hay comentarios:

Publicar un comentario