jueves, 6 de abril de 2017

Demanen la rescissió del contracte de Transport Sanitari de Catalunya

http://cadenaser.com/emisora/2017/04/05/radio_girona/1491393656_742083.html?ssm=tw

Els treballadors de les ambulàncies de les comarques de Girona tornaran a demanar a la Generalitat que rescindeixi el contracte a Transport Sanitari de Catalunya. Diuen que la sentència judicial que reconeix que l'empresa va coaccionar treballadors perquè s'abaixessin el sou i la categoria laboral és una prova més que suficient de les males pràctiques que venen denunciant des de fa gairebé un any.

El Sindicat del Transport Sanitari de Girona -majoritari al comitè d'empresa- ja va denunciar el mes de febrer del 2016 -només dos mesos després de què entrés la nova concessionària- que l'empresa Transport Sanitari de Catalunya estava incomplint les condicions de la concessió i va demanar la suspensió cautel·lar del contracte a la Generalitat.
Ara, amb una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que reconeix que l'empresa va coaccionar de mala manera els treballadors perquè s'abaixessin la categoria laboral amb l'únic objectiu d'estalviar-se diners, tornaran a instar l'administració perquè rescindeixi el contracte. Ho ha confirmat l’advocada del comitè d’empresa, Carme Manssour.
Carme Manssour, advocada comitè d'empresa ambulàncies / Demanen la suspensió del contracte de TSC
El comitè d'empresa demana que la sentència es compleixi ja, que es torni la categoria laboral als 80 treballadors que se la van abaixar i que es torni al seu lloc de treball habitual els 80 treballadors que van ser moguts.
També avancen que el següent pas serà demanar que es revisin els criteris d'adjudicació d'aquests tipus de serveis perquè no puguin acabar en mans d'empreses que depenen de fons d'inversió, com és el cas.
Els treballadors denuncien que, arran de la remodelació del servei, cada dia hi ha com a mínim 5 o 6 ambulàncies que circulen sense que hi hagi cap treballador amb categoria laboral de conductor a dins.

No hay comentarios:

Publicar un comentario