jueves, 6 de abril de 2017

Llista d'espera per comprar la vacuna de la meningitis B


El laboratori que la distribueix reconeix que no dóna l'abast per assumir l'alta demanda. Això es tradueix en llistes d'espera en algunes farmàcies per comprar aquesta vacuna que els pediatres recorden que no és una obligatòri

http://cadenaser.com/emisora/2016/11/16/radio_girona/1479319365_019851.html

És la vacuna Bexsero, contra la Meningitis B, que fins fa un any només era d'ús hospitalari, però des de l'octubre del 2015 es ven a les farmàcies i es pot comprar per uns 100 euros cada dosi --se'n posen dues--.
Això ha provocat que moltes famílies la vulguin comprar per vacunar els seus fills --es recomana a partir dels dos mesos--, però ara mateix algunes farmàcies tenen llista d'espera per vendre aquesta vacuna.
No és que estigui esgotada, sinó que el laboratori que la produeix ha explicat a Ràdio Girona que no donen l'abast per assumir tota la demanda. Admeten que després d'uns primers mesos amb molts problemes de desabastiment per l'alta demanda, el mes de juny passat van augmentar la producció i el subministrament, però tot i això, ara encara no arriben a cobrir la demanda.
Per això, l'empresa ha decidit distribuir la vacuna de forma "proporcional", segons la incidència de la malaltia a cada comunitat autònoma, els naixements que hi ha, entre altres factors.
Els pediatres recorden als pares que no és una vacuna obligatòria, que és només preventiva d'una malaltia, la Meningitis B, que va "a la baixa", explica Mercè Aubanell, pediatra del CAP de Tordera:
Hi ha altres mesures per prevenir la Meningitis B, a part de la vacuna,com curar bé els refredats, no portar els nens a l'escola si estan malalts i rentar-se sovint les mans.
Tot i les llistes d'espera que hi ha en algunes farmàcies per comprar la vacuna, els hospitals tenen dosi reservades per casos més greus i pels col·lectius de risc que s'han de vacunar com persones amb problemes de defenses o defenses baixes, casos d'antecedents per meningitis, o persones que no tenen melsa. 
Els pediatres no recomanen anar a comprar la vacuna fora de Catalunya, a països com França o Andorra, de fet, els professionals de la sanitat pública no l'administren si la vacuna s'ha comprat fora del país ja que no poden garantir que no s'ha trencat la cadena del fred recomanada per aquest producte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario