viernes, 12 de mayo de 2017

Absolen el matrimoni que va resistir al seu desnonament al Clot, després de cinc anys

https://directa.cat/absolen-matrimoni-que-va-resistir-al-seu-desnonament-al-clot-despres-de-cinc-anys

Un veí ha estat absolt i altres dos han estat condemnats a penes reduïdes. Els fets es remunten el 2011, quan la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra va procedir al desallotjament d'una família amb menors d'edat
Els fets van passar al número 22 del carrer Andrade del barri del Clot de Barcelona i el judici es va celebrar els dies 14 i 15 de desembre del 2016
Albert Garcia
11/05/2017 
Els fets van succeir el 25 de juliol de 2011. Eliseo Loyé, Veronica Loká i els seus fills van ser desnonats del seu habitatge al barri del Clot de Barcelona per la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, que va accedir-hi per dos balcons a través d'una escala. En un principi, els serveis jurídics de la Generalitat demanaven dos anys i dos anys i mig de presó per a la parella –peticions que van rebaixar tan bon punt celebrada la vista oral–, per presumptes delictes de resistència a l'autoritat. Avui el jutjat penal número 18 de Barcelona ha emès una sentència absolutòria per a Eliseo Loyé i Veronica Loká. L'escrit fa referència a les contradiccions entre els agents, a l'estat de nervis i xoc de la parella i posa en dubte la voluntat de l'acusada “d'impedir que els agents col·loquessin les escales”, per accedir a l'habitatge. Els agents van explicar al judici que la parella havia sacsejat les escales posant en risc la seva seguretat, un fet que no ha quedat provat.
L'escrit fa referència a les contradiccions entre els agents, a l'estat de nervis i xoc de la parella i posa en dubte la voluntat de l'acusada “d'impedir que els agents col·loquessin les escales”
Durant la vista oral celebrada el desembre del 2016, tant l’advocada Laia Serra com el lletrat Andrés Garcia van lamentar haver arribat als tribunals i abans de finalitzar la darrera sessió, Loká va voler expressar el patiment viscut: “ja vam patir durant cinc anys perquè ens volien fer fora de casa i després hem hagut de patir cinc anys més”. Visiblement emocionada, va lamentar haver estat tractades com a delinqüents.
 
Dos veïns condemnats a penes reduïdes
El dia del desnonament del 2011, abans que els agents entressin a la casa, al carrer, on s'havien concentrat una seixantena de persones, va haver-hi càrregues policials i van resultar ferides diverses persones. Per a un dels tres veïns que van seure al banc dels acusats, la sentència també és absolutòria. Un agent va descriure al judici que havia llançat el fum d'un extintor contra un policia, fet pel que estava acusat d'un delicte d'atemptat amb falta de lesions. El text argumenta que “no s'ha acreditat, sense gènere de dubtes, la presència de l'acusat al lloc dels fets, ni que fos la persona que va realitzar l'acció descrita” per un dels agents. De fet, des d'un inici, l'acusat va negar la seva presència al Clot aquell dia. Tal i com van relatar els mossos al judici, la sentència fa referència al fet que no haguessin procedit a identificar-lo en el moment dels fets.
Un vídeo mostra quan un agent dels mossos surt del cordó policial i colpeja al cap un home amb camisa blanca / Albert Garcia

En canvi, la magistrada Mercè Fernández Pérez condemna dos veïns –a una pena molt inferior a la reclamada per la fiscalia–, que eren al carrer el dia del desnonament. Una de les persones ha estat condemnada per un delicte d'atemptat i una falta de lesions -acusada de donar-li una puntada de peu i torçar-li el braç a un agent-, a la pena de tres mesos de presó i quinze dies de multa a quota diària de sis euros. L'altre veí, tot i que en el vídeo aportat per la defensa i que va difondre la Directa, es veu com, fora del cordó policial, un agent li colpeja el cap –va suposar-li atenció mèdica i vuit punts de sutura–, ha estat condemnat per un delicte d'atemptat a tres mesos de presó. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario