sábado, 20 de mayo de 2017

El CAP de Lloret fa un any que obre a la nit

SALUT

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/14-salut/1147219-el-cap-de-lloret-fa-un-any-que-obre-a-la-nit.html

 L'alcalde confia que les urgències es mantinguin també passada la temporada d'estiu, com es va fer l'hivern passat

El centre d'atenció primària de Lloret de Mar ja fa un any que té les urgències obertes les 24 hores. Malgrat que s'està en espera del pla director d'urgències i atenció continuada que està elaborant el Departament de Salut, l'alcalde, Jaume Dulsat, va celebrar ahir que el CAP no s'hagi tancat en cap moment a les nits. “Aquest any l'hem salvat, continua obert i ara ja entrarem en la temporada d'estiu”, va explicar.
De fet, les protestes de tots els partits polítics i de la societat civil van fer que, malgrat la reestructuració que es va fer el 2011, que va comportar el tancament dels CAP a les nits, Lloret pogués mantenir aquest servei en primer lloc i, com a mínim, durant l'estiu. Les protestes, moltes de les quals també de caire festiu sense renunciar a la reivindicació, i les gestions del consistori, on hi ha una comissió que integra tots els partits polítics municipals, van aconseguir també el compromís de Salut de mantenir el CAP obert fins que no s'acabés el pla director.
“No tenim la certesa absoluta que a partir del setembre o l'octubre continuï obert; però, mentre no hi hagi el pla director, el conseller es va comprometre a tenir l'ambulatori obert a les nits”, va dir Dulsat.
La reestructuració de les urgències que va fer l'anterior govern de la Generalitat a finals del 2011 va comportar el tancament dels ambulatoris a les nits als municipis de la Selva, i les urgències s'havien de derivar o bé al centre d'atenció primària de Santa Coloma de Farners o a l'hospital comarcal de la Selva, a Blanes, un fet que va motivar molts actes de protesta al territori.

No hay comentarios:

Publicar un comentario