lunes, 8 de mayo de 2017

Els veïns denuncien llistes d'espera al CAP La Granja que arriben fins als 18 dies

http://infocamp.cat/salut/item/11874-els-veins-denuncien-llistes-d-espera-al-cap-la-granja-torreforta-que-arriben-fins-a-les-18-hores

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) demana un pla de xoc per reduir les llistes, mentre el CatSalut anuncia un increment pressupostari per millorar-les
El CAP La Granja-Torreforta dona assistència a unes 30.000 persones dels barris de Ponent de TarragonaEl CAP La Granja-Torreforta dona assistència a unes 30.000 persones dels barris de Ponent de TarragonaJOSEP CARTANYÀ
SALUT Josep Cartanyà
Divendres, 05 Mai 2017 16:19
El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Antoni Peco, ha demanat al gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Roger Pla, un “pla de xoc” que redueixi les llistes de demora que es produeixen al CAP La Granja-Torreforta per demanar visita amb el metge de capçalera, que han arribat a ser de fins a 18 dies, o amb l’especialista, que triga molt més temps que el mateix especialista de l’hospital Joan XXIII. La federació veïnal critica que les llistes d’aquest CAP no són equiparables a la resta de CAP’s de la ciutat, com Sant Salvador, Muralles, Bonavista o Llevant, que registren llistes d’espera “tolerables”. Antoni Peco qualifica la situació produïda en aquest centre d’”insostenible i intolerable”: “Volem un pla de xoc urgent per minimitzar aquestes distàncies que tenim envers altres centres de Tarragona. La Granja no ha de ser menys que la resta”.
En una reunió mantinguda recentment, el gerent del CatSalut a Tarragona, Roger Pla, va descartar cap pla de xoc i va anunciar als representants de la FAVT un increment important del pressupost per al CAP La Granja-Torreforta, que anirà destinat principalment a la reducció de les llistes de demora. Tot i l’anunci, Peco considera que la reducció del temps d’espera s’ha de començar a notar amb mesures organitzatives a curt termini: “Volem equiparar-nos amb el mateix nivell d’atenció que la resta de CAP’s. Volem partir amb el mateix temps de demora”. Al mateix temps, des de la FAVT també s’ha comunicat que la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha identificat en un estudi els CAP’s La Granja i de Sabadell com els dos centres d’assistència primària amb més necessitats de Catalunya.
Els veïns es mobilitzaran si no es redueix l'espera
Per aquests motius, la FAVT ha donat un mes de termini al CatSalut perquè “es comencin a notar aspectes positius de reducció de llistes d’espera”. En cas contrari, els veïns anuncien noves accions i mobilitzacions per denunciar aquesta situació.
Finalment, els veïns també han demanat a Pla una millora de l’edifici “antic” del CAP La Granja, amb l’adequació general de l’equipament,-en dependències com els serveis o la consulta de pediatria-, que funciona des de fa 8 anys en uns barracons. La Federació també demana potenciar el servei d’urgències del CAP durant les 24 hores per evitar que els veïns hagin d’anar a Joan XXIII.
Volem l’ambulància les 24 hores a Sant Pere i Sant Pau.
Distribució de les ambulàncies a Tarragona
D’altra banda, la FAVT ha instat al CatSalut a dotar de servei de 24 hores d’ambulància al CAP de Sant Pere i Sant Pau, ja que actualment només funciona fins a les 20h i, a partir d’aquesta hora fins a les 08h, l’ambulància actua des del centre del polígon Riuclar. Per a Peco, “el volum de població que té Sant Pere i Sant Pau mereix una ambulància les 24 hores i evitar que, per 4 o 5 minuts, ens hi puguem jugar la vida”.
El CatSalut també ha informat que l’ambulància del CAP La Granja s’ha traslladat al costat del poliesportiu de Campclar. Tant aquesta com les ambulàncies dels CAP de Sant Salvador, Bonavista i Muralles donaran servei les 24 hores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario