L’Ajuntament de la Garriga ha començat la recerca de familiars de les persones enterrades a la fossa comuna del cementiri de la Doma. Allà s’han consignat un total de 67 persones, la majoria soldats internacionals o refugiats de tot l’Estat que van morir en bombardejos en hospitals de la població on van arribar ferits del front de la guerra civil durant els anys del conflcite bèl·lic.
Aquesta actuació se suma a d’altres vinculades a la recuperació de la memòria històrica que s’han fet a la Garriga. Llibres, estudis, ponències, articles i extraccions d’ADN s’han portat a terme a la població amb aquest objectiu.
En els últims dies, l’alcaldessa, Meritxell Budó, i el regidor de Clultura i Patrimoni, Albert Benzekry s’han adreçat per carta a 33 ajuntaments de tot l’Estat per comunicar-los que a la Garriga hi havia enterrat un veí de la seva població amb la petició expressa que intentin localitzar els seus familiars. És un pas per ajudar a localitzar les restes de persones que segueixen desaparegudes sense que, després de 80 anys, la família n’hagi sabut mai més res.
El reportatge complet a l’edició de paper d’EL 9 NOU