domingo, 28 de mayo de 2017

Marea Blanca. UN PAÍS EN LLUITA : CRÒNICA D’UN DIVENDRES BLANC


http://www.mareablanca.cat/un-pais-en-lluita-cronica-dun-divendres-blanc/La Marea Blanca de Catalunya  contra l’avantprojecte de Comin
Ja des del passat mes de març es evident que la Marea Blanca de Catalunya s’oposa frontalment a l’esborrany d´Avantprojecte de la llei de gestió en l’assistència sanitària de Catalunya. Aquest posicionament inicial es veu confirmat després de les diferents reunions que hem tinguts amb sindicats com CCOO i UGT que formen part del Consell de CatSalut on Toni Comin va presnetar l’avantprojecte. Però  hem d’anarmés enllà. En els propers dies iniciarem una campanya de sensibilització ciutadana sobre aquest intent normatiu de validar totes les iregularitats dels darrers trenta anys en la sanitat pública catalana entre elles per exemple les de Barnaclínic.
Peró no volem oblidar també que cal incidir a les instucions. Per això aquest mateix divendres hem demanat als digferents grups parlamentaris del Parlament de Catalunya demanar una trobada amb cadascun i amb tots els grups de la cambra per tal de poder tractar en forma activa i presencial els elements que ens agradaria confrontar, aclarir, o proposar amnb aquest nou invent  d’en Toni Comin.
Som conscients que haurem de parar al carrer i al Parlament aquest avantprojecte  de llei i que haurà de ser entre tots aquells que defensem el dret a la salut i unasanitat 100 % pública. Així que divendres a primera hora es va presentar aquesta sol.licitud al Registre del Parlament de Catalunya. Esperem que ben aviat poguem confrontar posicions sobre aquest tema imprescindible pel futur de la nostra sanitat pública i el nostre país.

Enfortim Primària amb en Toni Comin …… i la gent al carrer donant suport als treballadors i treballadoresGairebé a la mateixa hora representants dels diferents col.lectius que van impulsar el document #EnfortimPrimària eds reunien a la Conselleria de Salut. Comin havia presentat dilluns  la nova Estratègia nacional d’atenció primària i salut comunitària (ENAPISC)  que ja ha provocat diverses reaccions com  que Los médicos exigen “concreción” a Comín en el plan de ambulatorios Rebelión Primaria y Metges de Catalunya, mayoritario en el sector, exigen “presupuesto y calendario” a la hoja de ruta .
Tàctica de Comin presentar algo sobre atenció primària un dilluns quan divendres rebs als impulsors d’Enforim Primària? Una altre joc d’aquest il.lusionista, Tamariz de segona fila? La qüestió esque per donar-hi suport represnetant veïnals i de moviments socials es van concentrar divendres al matí a la conselleria. Podreu comprobar que hi havia gent de Barcelona, Viladecans, L’Hospi…. una represnetació signbificativa de veïns i veïnes en suport del treballadors i trreballadores de l’atenció primària.

A les 12 del migdia divendres blanc a tot el país
Però el plat fort va ser la covncoatòria endegada desde els companys de Rebelion Primaria i focap demanant als professionals que sortissin a les portes del seu CAPa les 12 del migdia. Els moviments socials van fer-los costat en una jornada que esdevé històrica per l’abast de la protesta . Tot seguit un recull de imatges de les xarxes :Davant del CAP de Castellbisbal ….

Al CAP de la Guineueta la gent de SAP Muntanya amb els treballadors i treballadores….. recordant també el treball dels col.lectius veïnals en la defensa de l’atenció primària


Treballadors i treballadores del CAP de Manso (Barcelona) amb gent de Resistència Clínic, gent que va omplir la porta de l’Hospital clínic cridant Tanquem Barnaclinic.
Al Baix Vallés…..


I a molts llocs més ja que és una lluita de tots i totes , no importael lloc de treball ni la filiació política o sindical….


A la Bordeta……I molts més… tot el país en lluita…un dia , aquest divendres blanc que ens fasentir a tots treballadors i ciutadania molt orgullosos de la nostra lluita.
Aquest divendre ha estat la protesta mes estesa  pel que fa als ambulatoris de la bostra hist`roai. No la deixem defallir. Fem costat a Rebelión Primaria, a FoCAP….. i a tots i totes les professionals que defensen una veritavble atenció primària vertebradora del nostre servei nacional de salut

No hay comentarios:

Publicar un comentario