lunes, 8 de mayo de 2017

"Soc la mare superiora, traspassi dos missals": el llenguatge en clau de Ferrusola per moure diners a Andorra


http://www.ara.cat/politica/superiora-traspassi-llenguatge-Ferrusola-Andorra_0_1792020911.html

El fiscal del cas Pujol entrega al jutge nova documentació bancària de la família de l'expresident
Marta Ferrusola tenia un llenguatge en clau per demanar moviments de diners a Andorra. O almenys això és el que consta en un document de la Banca Reig que el fiscal ha posat en mans del jutge que investiga el casJosé de la Mata. El moviment, de dos milions de pessetes, s'efectua el  14 de desembre del 1995, just el dia en què s'iniciava el debat d'investidura perquè Jordi Pujol reedités el seu mandat.
En una anotació manuscrita, Ferrusola explica el moviment en paraules clau: "Reverend mossèn, soc la mare superiora de la Congregació, desitjaria que traspassés dos missals de la meva biblioteca a la biblioteca del capellà de la parròquia. Ell ja li dirà on s'han de col·locar. Molt agraïda. Marta". 
El fiscal, que aporta la documentació facilitada pels germans Cierco, accionistes de la intervinguda Banca Privada d'Andorra, exposa a l'escrit que es tracta d'una "menció manuscrita singular". Segons el seu informe, Ferrusola havia acumulat un patrimoni de gairebé un milió d'euros, una petita part dels 69 milions en què la policia xifra la fortuna oculta dels Pujol. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario