jueves, 25 de mayo de 2017

USOC DENÚNCIA LA REPRESSIÓ EMPRESARIAL A DINAT 2006 CAP ELS SEUS TREBALLADORS
USOC vol informar sobre la situació a l'empresa DINAT 2006 amb seu a Rubí, és una empresa que ocupa 103 treballadors i és un taller ocupacional que treballa per al sector de components del sector de l'auto, entre d'altres sectors.

La condició laboral dels treballadors és molt precària, es cobra el salari mínim, no tenen calendari de treball entre d'altres. Fa unes setmanes els treballadors es van dirigir a USOC per promoure eleccions sindicals per escollir un comitè d'empresa ja que fins al moment no existeix.

De forma molt participativa els treballadors van preparar una candidatura d'USOC per presentar a les eleccions, un cop presentada l'empresa va procedir a acomiadar a 6 candidats que encapçalaven la candidatura, i altres 4 treballadors que donaven suport a aquesta presentació, però malgrat aquestes pressions la candidatura ha sortit cap a endavant.

La directora de RRHH Luisa Gámez Escabia s'ha dedicat amenaçar els membres de la mesa i als candidats. No es pot consentir aquest comportament dictatorial de l'empresa i menys en una empresa que ocupa a treballadors discapacitats i rep subvencions de la Unió Europea per la seva contractació i per tant està realitzant una important tasca social, però amb aquest comportament arruïna la funció social que diu defensar ja que més aviat s'està utilitzant el treball de persones discapacitades per explotar-les sense cap límit.

Davant aquesta greu situació que ha estat denunciada davant la Inspecció de Treball i si ha recorregut els acomiadaments davant els Jutjats Socials, perquè declari la nul·litat dels acomiadaments davant la vulneració dels drets sindicals.

Per USOC és molt sorprenent i lamentable aquest comportament empresarial que afortunadament és molt poc freqüent ja que es realitzen les eleccions a milers d'empreses sense cap incident, en aquest cas és més greu ja que es realitza amb treballadors més vulnerables pel fet de ser treballadors discapacitats, que s'actua per part empresarial de forma abusiva i dictatorial trepitjant tots els drets i els més elementals com la dignitat de les persones i els seus drets laborals.

Per aquest motiu ens concentrarem l’ USOC demà dia 25 de maig a les 11 hores davant de les instal·lacions de l'empresa a Rubí, Crta C1413A de Molins a Rubí km 8,2., amb la presencia de la secretària general de USOC Maria Recuero, entre altres membres del sindicat


CP 18/17

24/05/2017No hay comentarios:

Publicar un comentario