viernes, 30 de junio de 2017

Crida a la solidaritat amb les companyes i companys de APARCA & GO: concentració el 7 de juliol a Sant Boi de Llobregat

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12503#.WVZb24jyjIU
dilluns 26 de juny de 2017 
Volem informar a tota l’organització de la situació actual del conflicte amb l’empresa ubicada a Sant Boi de Llobregat, APARCA & GO.
Des de que el passat mes de gener es constituís la Secció Sindical de la CGT a l’empresa, i hi promoguéssim eleccions sindicals, la resposta de l’empresa ha estat la de total assetjament i repressió cap als nostres afiliats i les nostres afiliades. Van començar amb els acomiadaments del Secretari General i del d’Organització de la Secció, posteriorment van entorpir tot el procés electoral, fet que va suposar diferents denúncies a l’Inspecció de Guardia per obstrucció i finalment vam haver d’anar a un Laude ja que l’empresa es negava a incloure en el cens als afiliats de la CGT acomiadats, totes aquestes denúncies van tenir com a resultat el fet de donar-li la raó a la CGT i es va obligar a l’empresa a complir amb la llei. Tot i així, i amb la complicitat de la UGT, es va intentar comprar treballadors per a què anessin a la seva candidatura i a uns altres se’ls hi va oferir quantitats econòmiques per votar-la. No els hi va servir de molt, tot i aquest joc brut en ambdues votacions, la inicial i la repetició per decisió del Laude, la CGT va guanyar les eleccions i amb això el Delegat de Personal a escollir.
Des d’aquest moment, les nostres companyes i companys van començar amb la feina sindical per solucionar les innumerables il•legalitats que es donen a l’empresa, como per exemple, salaris i plusos per sota del Conveni Col•lectiu, jornades de treball de fins a 18 hores consecutives, no disposar del temps de l’entrepà, ni de cap tipus de descans en tota la seva jornada, negativa de l’empresa a reconèixer els permisos retribuïts obligant a que els dies que els hi pertanyen fossin a compte de les vacances, i així tot el que us pugueu imaginar, i tot això amb assetjament i coacció i finalment l’acomiadament, a tot aquell que s’atrevís a exigir els seus drets.
Aquest és el cas que va succeir el passat 19 de juny, i que va finalitzar amb l’acomiadament disciplinari de 2 afiliats a la CGT, amb l’agreujant de que són parella, al•legant l’empresa motius inventats i a més a més amenaçant-los amb què si no ho acceptaven, emprendrien accions penals en la seva contra.
Per tots aquest motius i molts altres que per no allargar-ho més no detallem, us volem sol•licitar a tots els Sindicats de la CGT de Catalunya, SOLIDARITAT i SUPORT MUTU, cap a les nostres i els nostres companys a APARCA & GO, i que en base a les possibilitats de cada sindicat acudeixin el proper Divendres 7 de Juliol a les 11:00 hores a la concentració de suport convocada en solidaritat amb elles i ells.
Coincidirà amb el primer dia d’aturades parcials convocades per la CGT i que es desenvoluparan durant els mesos de juliol i agost.
Us donem les gràcies per avançat i comptem amb la vostra presència el proper dia 7 de juliol.
Secretariat Permanent de la Federació Local de Viladecans de la CGT
CGT aparca&go 7 de juliol

No hay comentarios:

Publicar un comentario