viernes, 30 de junio de 2017

El govern traurà a concurs les cinc residències polèmiques


 
 
SOCIETAT

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1182628-el-govern-traura-a-concurs-les-cinc-residencies-polemiques.html?cca=1

 Un brot de sarna i altres irregularitats a la residència Molí-Via Favència han fet que se suspengui l’activitat de la gestora

 L’empresa que gestiona els cinc geriàtrics assegura que compleix les condicions del plec d’adjudicació

Un nou concurs per posar els cinc centres geriàtrics en noves mans, i, a més, en un procés en què es valoraran millor les propostes que apostin per garantir un bon servei, com ara una oferta de personal per sobre de la ràtio establerta. Aquesta és la resposta de la Generalitat a les protestes d’alguns familiars d’avis de cinc residències de Barcelona que, segons han denunciat, no estan ben atesos. No es prorrogaran els contractes amb els actuals gestors dels centres Bertran i Oriola, Bon Pastor, Mossèn Vidal i Aunós i Alchemika.
En el cas de Molí-Via Favència ja s’ha suspès l’activitat de la gestora, després que les últimes inspeccions hagin detectat irregularitats, entre les quals un brot de sarna, que, segons el govern, no es va comunicar correctament ni a les autoritats d’Afers Socials ni a les de Salut, ni tampoc a les famílies dels residents. El brot de sarna ha afectat tres usuaris i tres treballadors. Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient sancionador i ha iniciat els tràmits perquè la segona empresa més ben valorada en la licitació es faci càrrec de la gestió. En el ple del Parlament, la consellera Dolors Bassa va explicar ahir que s’hi han detectat greus irregularitats funcionals en la gestió de la medicació, els àpats i la higiene.
La unió temporal d’empreses UTE Ingesan-Asproseat, que gestiona tots cinc centres, va anunciar ahir que presentarà al·legacions contra la Generalitat i va assegurar que sempre ha complert les condicions del ple d’adjudicació del servei. Els responsables de la UTE també es defensen, i diuen que van activar el protocol “en temps i forma” pel brot de sarna i que van posar en marxa les mesures preventives. Així, consideren que no hi ha causa jurídica que empari la suspensió cautelar.
Afers Socials, però, manté que es farà un nou concurs per delegar la gestió dels centres i que es valorarà que la plantilla estigui per sobre de la ràtio actual d’un professional per cada deu residents. El mes vinent s’aplicaran mesures d’urgència i s’augmentarà el personal d’atenció directa a totes cinc, assegurant un mínim de tres gerocultors per planta amb un cost compartit entre administració i empreses adjudicatàries. La polèmica va començar quan familiars dels residents van denunciar les males condicions dels centres .

LA XIFRA

984
residències
assistides de gent gran hi ha a Catalunya, 63 de les quals són de titularitat de la Generalitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario