viernes, 23 de junio de 2017

El judici per la demanda de #TeycoVsCrític se celebrarà el 27 de juny

http://www.elcritic.cat/blogs/femcritic/2017/06/20/el-judici-per-la-demanda-de-teycovscritic-se-celebrara-el-27-de-juny/
Segon ‘round’ del judici #TeycoVsCrític. El proper 27 de juny se celebrarà al Jutjat de Primera Instància núm. 27 de Barcelona el judici arran de la demanda per danys a l’honor interposada contra CRÍTIC per l’empresa Teyco, propietat de la família Sumarroca. El judici s’havia de celebrar el passat 25 d’abril, però es va suspendre en el darrer moment per una malaltia de l’advocat de Teyco. L’empresa dels Sumarroca ha demandat CRÍTIC per valor de 405.000 euros per haver publicat un article on expliquem els seus contractes amb la Generalitat de Catalunya. CRÍTIC sol·licita la desestimació de la demanda perquè la informació publicada és absolutament veraç.
El Col·lectiu Ronda, cooperativa d’advocats i advocades amb 40 anys d’experiència, ha assumit la defensa de CRÍTIC en el procés impulsat per Teyco. L’advocada de CRÍTIC, Carme Herranz, afirma que la demanda respon únicament a l’estratègia de Teyco de posar “pals a les rodes” al correcte desenvolupament de la feina periodística. Aquest mitjà es reafirma en el fet que la informació publicada és detallada, veraç i, a més a més, pública: l’article demandat, obra del periodista Marc Font, està elaborat amb dades de contractació pública disponibles al portal de Transparència de la Generalitat. Teyco és una de les empreses investigades en la presumpta trama de corrupció coneguda per ‘cas del 3%’.

Les subscripcions, la millor garantia contra les pressions

La implicació dels subscriptors en el projecte de CRÍTIC resulta bàsica per poder fer front als costos que representen processos judicials com el de Teyco. Un procés judicial suposa inevitablement una sèrie de despeses econòmiques –fins i tot en el cas que la demanda sigui desestimada– que, per a un projecte modest com CRÍTIC, resulten difícils d’afrontar. En aquests moments, els ingressos de subscriptors i subscriptores suposen el 40% del pressupost i són la millor garantia davant les pressions. Com més subscriptors tinguem, més capacitat tindrem de fer un periodisme sense pors ni condicionants. Si encara no sou subscriptors de CRÍTIC i esteu interessats a fer el pas, aquí us expliquem com fer-ho.

Una indemnització que triplicaria el pressupost de CRÍTIC

Teyco requereix a CRÍTIC 405.000 euros en concepte d’indemnització per danys a l’honor, una xifra que gairebé triplica el pressupost anual d’aquest mitjà. CRÍTIC sol·licita la desestimació de la demanda i que la família Sumarroca es faci càrrec de les costes derivades del procediment.
El reportatge publicat per CRÍTIC es limita a exposar el fet objectiu que, entre el 26 de juny de 2014, data de l’escorcoll de la seu de Teyco ordenada per un jutjat del Vendrell en el marc del ‘cas Torredembarra’, fins a la data de publicació de l’article, l’1 de setembre de 2015, la Generalitat havia adjudicat a Teyco els contractes esmentats. Una dada absolutament objectivable a partir de la consulta del registre de contractació pública de la Generalitat. I, segons s’explica en la contesta de CRÍTIC de la demanda, “ho fa sense entrar en cap altra consideració sobre aquests contractes”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario