lunes, 19 de junio de 2017

Els treballadors públics afectats per grip i malalties infeccioses cobraran el 100% en cas de baixa

http://diaritreball.cat/als-treballadors-publics-afectats-grip-malalties-infecciones-cobraran-100-cas-baixa/

S’incrementen els supòsits en què no s’aplicaran retallades en els casos d’incapacitat transitòria a l’administració catalana

Els funcionaris concentrats a la plaça de Sant Jaume durant una protesta
Els funcionaris concentrats a la plaça de Sant Jaume durant una protesta
Als treballadors de la Generalitat que agafin la baixa per malalties infeccioses com la grip ja no els descomptaran part del salari durant els primers dies en què no treballin. Aquest és un dels punts acordats en la Mesa de la Funció Pública de Catalunya celebrada divendres, 16 de juny, segons informa CCOO.
En la reunió de la mesa, segons fonts sindicals, s’han aconseguit petits avenços. Un d’ells és l’ampliació dels supòsits en què no es descomptaran diners en els casos d’Incapacitat Temporal (IT). Abans de la crisi quan un treballador públic patia una malaltia cobrava el 100% des del primer dia. Amb la crisi les coses van canviar. Així, quan un treballador agafava la baixa, rebia un descompte del 50% del salari en els tres primers dies després, des del 4 fins al 20è dia se li retallava el salari un 25%. Hi havia una sèrie d’excepcions en les quals no es feien els descomptes. Una serien els casos de les treballadores embarassades o exploracions invasives com les relacionades amb el colon. Ara el que s’ha pactat és ampliar els supòsits, i un d’ells és quan els treballadors pateixen una malaltia infecciosa com la grip.

Temporalitat

Un altre punt rellevant pactat és el compromís de reduir la temporalitat a la Generalitat fins al 8%, seguint l’acord fet en aquest sentit pels sindicats i l’administració central. No obstant això la lletra petita d’aquest acord es pactarà més endavant. Segons fonts sindicals.
A la reunió de la mesa de la funció pública s’han fet passes endavant, com el compromís de la Generalitat de pagar el 10% de la paga extra del 2013 durant el 2018, encara que no hi ha data concreta per l’ingrés. Recordar que la Generalitat deu als seus treballadors part de la paga extra del 2012, que va liquidant a terminis, tota la paga del 2013 i també la del 2014. En aquests dos supòsits s’ha acordat que en reunions posteriors es farà els calendaris de pagament. En tot cas els sindicats reivindiquen que es compleixi la resolució parlamentària segons la qual el deute amb els treballadors públics ha de quedar saldat el 2019.

No hay comentarios:

Publicar un comentario