jueves, 15 de junio de 2017

L'alcalde de Móra d'Ebre, investigat per cobrar dos sous

http://delcamp.cat/noticia/52894/lalcalde-de-mora-debre-investigat-per-cobrar-dos-sous
La investigació ha estat arran de la denúncia de dos extreballadors d'Activa Mutua 2008 per un presumpte frau

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol Mora. CEDIDA.
 
La Seguretat Social i Fiscalia investiguen Joan Piñol Mora, alcalde de Móra d'Ebre i diputat del PDeCat a la Diputació de Tarragona, per cobrar dos sous, el d'aquest ens supracomarcal i un altre d'Activa Mutua 2008, segons ha avançat 'El País'. De fet, la investigació de l'alcalde arriba ara després que Anticorrupció hagi posat el focus en aquesta empresa per un presumpte cas de gestió «fraudulenta» de diners públics que podria ascendir als 1,2 milions d'euros. El cas ha estat destapat per una denúncia de dos extreballadors d'Activa Mutua 2008 que van apuntar l'existència de diverses irregularitats per part de l'empresa.
Piñol hauria estat cobrant un sou d'Activa Mutua 2008 fins al mes passat, malgrat tenir dedicació exclusiva a la Diputació de Tarragona, lloc de feina pel qual cobra 58.751 euros bruts anuals. L'alcalde ha assegurat que els tres llocs on treballava —Ajuntament de Móra, Diputació i Activa Mutua 200— eren perfectament compatibles i que ha estat capaç de realitzar-los perquè hi ha dedicat moltes hores.

Activa Mutua 2008 dóna servei a 65.000 empreses i protegeix més de mig milió de treballadors a tot l'Estat és l'empresa fruit de la fusió ara farà deu anys de la reusenca Reddis, de la tarragonina Matt i de les mútues Mupa, de Lleida, i Fimac, de Barcelona. Actualment té la seva seu central administrativa al Tecnoparc de Reus i la seu social al carrer Pin i Soler de Tarragona. En l'estructura de govern hi ha diversos empresaris de les dues ciutats com Ferran Teixidó Pont, Josep Maria Andreu Prats o Josep Jofre Solanellas. El seu director gerent és Miquel Àngel Puig Tàrrech, detingut i imputat en el macrocas de corrupció política i sanitària amb l'epicentre a Reus, el cas Innova. La seu de la mútua a Tarragona, igual que casa seva, van ser escorcollats durant una de les batudes anticorrupció que va fer la Guàrdia Civil l'abril del 2015. En aquell moment es van detenir a nou persones, entre elles, la primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Teresa Gomis. Puig Tàrrech està acusat pel superjutge del cas Innova de presumptes delictes societaris, delictes de falsedat documental, delictes contra l'Administració Pública i delicte de blanqueig de capitals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario