miércoles, 14 de junio de 2017

L'Hospital del Mar obligat a tornar mil euros per cobrar les urgències a un menor


Són dos factures de 500 euros que l'Hospital va obligar a pagar a una família argentina per atendre el seu fill de 4 anys. El centre reconeix l'error, i ha tornat els diners a la família, ja que a Espanya els menors de 18 anys tenen accés gratuït a la sanitat pública. La família denúncia que, si no pagaven, un administratiu amenaçava a expulsar-los d'Espanya.

Una de les dues factures de 500 euros expedides per l'Hospital del Mar / 
http://cadenaser.com/emisora/2017/06/12/sercat/1497274695_270674.html?ssm=tw

Segons el Reial Decret-Llei de l'assistència sanitària a Espanya, qualsevol menor d'edat ha de ser atès de manera gratuïta a la sanitat pública. Un mandat que el divendres 9 de juny l'Hospital del Mar de Barcelona va incomplir, segons han reconegut fonts del centre a SER CATALUNYA.
Es tracta de la família Duarte, que el dijous 8 de juny van arribar a Barcelona per estar-s'hi tres mesos de vacances. L'endemà al vespre, el fill menor, de 4 anys, tenia febre i dificultats per respirar. L'Hospital del Mar va cobrar 500 euros als pares abans de visitar el seu fill d'Urgència, i un cop el menor estava ingressat per una bronquitis greu, van haver d'abonar-ne 500 més. 
Segons el relat de la família, el segon pagament va ser sota coacció. "A les tres de la matinada un administratiu ens va reclamar 5.000 euros per despeses de l'ingrés, jo no ho podia pagar i només vaig donar-los 500 euros", assegura Aníval Duarte, pare de l'infant. A més a més, Duarte explica que aquest treballador els va dir que si l'endemà no li abonaven 5.000 euros, corrien el risc de ser expulsats d'Espanya.
El centre ja ha retornat els 1.000 euros aportats i ha demanat disculpes a la família. "Es tracta d'un error humà, la persona que els va atendre es va equivocar", confirma un portaveu de l'Hospital a SER CATALUNYA. El centre assegura que va ser el cap de guàrdia del centre qui se'n va adonar i va esmenar l'error. La família ho explica perquè va aconseguir contactar amb activistes de la Plataforma per l'Accés a la Sanitat Universal de Catalunya, que es van posar en contacte amb l'Hospital. El menor ha rebut l'alta aquest dilluns a la tarda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario