lunes, 19 de junio de 2017

L'Hospital del Mar torna a cobrar l'atenció a urgències a un immigrant sense papers

http://cadenaser.com/emisora/2017/06/15/sercat/1497522122_672885.html?ssm=tw

És una dona argentina, de 88 anys i residència a Barcelona, a qui van passar una factura de 3.480 euros després de tractar-la d'una crisi epilèptica. L'hospital ha tornat els diners a la família aquest matí i explica la negligència per un error a la base de dades del padró.

El departament de Salut assegurava al febrer que s'intensificarien les formacions als professionals de la sanitat catalana perquè això no tornés a passar. Però SER CATALUNYA ha pogut conèixer un altre cas de negligència pel cobrament a Urgències a la sanitat catalana. L'Hospital afectat és el del Mar, de Barcelona, i la pacient, la Rosa, argentina de 88 anys i empadronada a Barcelona des del juny del 2016. Va haver de pagar 3.480 euros per ser atesa d'una crisi epilèptica i un hematoma al cerebral el 5 de març. 
Cadena SER
Només que la veiés el metge d'urgències va costar 500 euros, i en cap moment se li va oferir el formulari del CatSalut que permet que els sense papers no hagin de pagar per un tractament mèdic si demostren que no tenen ingressos i que viuen a Catalunya. A partir d'aquí, cada prova que li feien anava sumant fins arribar als 3.481 euros que l'Ana Fernández, la filla de la pacient, va poder pagar devent diners a amics i familiars. 
És el segon cas que de cobrament negligent es coneix aquesta setmana, després que el centre reconegués dilluns haver cobrat un menor d'edat per ser atès de bronquitis el passat divendres 9 de juny. I en aquest segon cas la família també denuncia amenaces per part del personal del centre si no pagaven. "Els hi vaig dir que no ho podia assumir i ells em van respondre que si no pagava ens portarien a l'oficina judicial i iniciarien un judici perquè la meva mare està en situació irregular", explica Fernández en declaracions a SER Catalunya.
L'Hospital confirma que es tracta d'un error informàtic. Segons el responsable de facturació del centre, el padró de Barcelona no l'havia inclòs a la base de dades que consulta l'Hospital en aquests casos. Aquest dijous han retornat els diners a la família i els ha demanat disculpes, arran que la Plataforma per l'Atenció Sanitària Universal reclamés a l'hospital que els tornessin els diners. Precisament avui el Parlament de Catalunya aprova la Llei d'Accés Universal a l'Assistència Sanitària  a Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario