domingo, 25 de junio de 2017

Petit resum de la reunió d'avui 22 de juny entre PAICAM i el Conseller Comin

http://www.cronda.coop/Blog-Tismi/Noticies/Petit-resum-de-la-reunio-d-avui-22-de-juny-entre-PAICAM-i-el-Conseller-Comin

La PAICAM continua en lluita!

Avui 22 de juny una delegació de 5 companys de la PAICAM (Plataforma d'Afectats per l'ICAM) amb el Conseller de Sanitat Antoni Comin, acompanyats de la concentració d'una vintena d'activistes a la porta de la Conselleria, reclamant un cop més un tracte digne als treballadors citats a l'ICAM i sobretot el final de les altes injustes i economicistes del Tribunal Mèdic que depèn de la Generalitat.
En aquesta reunió he tingut l'honor de ser convidat pels companys de la PAICAM com a assessor legal del Col·lectiu Ronda, podent exposar col·lectivament al Conseller les problemàtiques que provoca l'ICAM.
Per part de la Conselleria, ha participat el propi Conseller Antoni Comin, i la Directora General Neus Rams, cap actual de l'ICAM (actualment SGAM).
Des de la PAICAM s'han presentat 11 punts per escrit, que han estat debatuts. En destacaré uns quants:
- Derogació del Conveni economiscista entre l'ICAM i l'INSS, actualment vigent, i que atorga incentius del 40% a l'ICAM (abonats per l'INSS) si aconsegueix baixes més curtes. És a dir, l'administració catalana percep més diners de l'administració estatal quantes més altes doni. En aquest punt el Conseller ha reconegut aquest Conveni amb clàusules economicistes, però només ha admès que siguin del 20% (malgrat el redactat literal de l'acord) i que no s'havien complert els objectius de reduir baixes del Conveni, i per tant l'ICAM no havia rebut cap partida en aquest concepte (malgrat Catalunya compta amb una mitjana de baixa de 23 dies anuals, i València compta amb 41 dies, Canàries 39 dies o Andalusia 35 dies, com explica el company del Col·lectiu Ronda Miguel Arenas en aquest article). En aquest punt el Conseller es va comprometre a aportar a la PAICAM els ingressos en aquest concepte, i ha anunciat que el nou Conveni amb l'INSS no estava encara redactat.
- Dret a entrar acompanyat a la visita de l'ICAM; en aquest punt, Neus Rams ha negat que es negui la possibilitat d'entrar acompanyats de familiar o amic a la visita, malgrat és una practica constatada pels usuaris fins a data d'avui. En aquest punt el Conseller s'ha compromès a estudiar la fórmula per aplicar-ho.
- Que l'ICAM anuncií que s'abonen els desplaçaments per citacions mèdiques; en aquest punt, Neus Rams novament ha afirmat que no era la seva competència fer aquesta publicitat (que actualment realitza la PAICAM de forma solidària a les portes de l'ICAM). En aquest punt el Conseller s'ha compromès també a estudiar com aplicar-ho.
S'ha recordat que l'ICAM obliga als afectats per altes injustes a anar a judicis llargsen aquest punt, s'ha destacat com a exemple de molts altres casos, la darrera sentència de la Naty, que va patir una alta injusta, va ser criminalitzada i denunciada penalment per l'ICAM, i ara el jutge ha sentenciat fa un mes que des del primer dia estava incapacitada per la seva feina.
Finalment, davant dels molts punts que s'ha plantejat des de l'ICAM en un exhaustiu document, i que el propi Conseller ha reconegut que hi havia molts aspectes a millorar, Comin s'ha compromès a una nova reunió en 3 setmanes per poder posar per escrit i oficialment els acords respecte a les reivindicacions de la PAICAM, fet que ha estat valorat com una petita victòria pels activistes.
Un cop més, he de mostrar la meva admiració pels companys i companyes de la PAICAM, lluitadores incansables que amb el seu coratge en la denúncia de les injustícies construeixen un futur més digne. Avui el seu crit s'ha sentit ben alt: Prou altes injustes a l'ICAM!

No hay comentarios:

Publicar un comentario