sábado, 1 de julio de 2017

Els metges rebutgen que les infermeres puguin receptar medicaments


http://www.ara.cat/societat/metges-rebutgen-infermeres-receptar-medicaments_0_1824417697.html

Presentaran al·legacions per garantir “la seguretat clínica”


Després de l’anunci del Govern que les infermeres podran receptar medicaments si tenen formació específica, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) va mostrar ahir la seva oposició a la mesura.
El decret que prepara el Govern -que pretén donar seguretat jurídica i mantenir la qualitat assistencial després del reial decret del desembre del 2015 del govern espanyol- diu que les infermeres hauran d’acreditar una formació específica per prescriure medicaments amb recepta, però que no caldrà en el cas dels medicaments sense recepta. Davant d’aquests fets, els metges van anunciar ahir que presentaran al·legacions “basades en la prioritat de garantir la seguretat clínica dels pacients”.
En un comunicat, els metges van lamentar que la conselleria de Salut hagi presentat un projecte de decret que “no reflecteix” aspectes que consideren “fonamentals” per garantir la seguretat clínica dels pacients i la seguretat dels professionals. En aquest sentit, asseguren que han sigut punts bàsics en les aportacions que el CCMC havia fet al Govern per preparar aquest decret.
A més, els metges consideren que la indicació de qualsevol medicament, estigui subjecte o no a prescripció mèdica, requereix d’una “formació bàsica i específica degudament definida i acreditada”. Segons el Consell, això no queda garantit en el projecte de decret que va presentar ahir el Govern.
En el cas dels medicaments que no requereixen prescripció mèdica, el Consell de Col·legis va recordar que encara que siguin fàrmacs publicitats i de lliure disposició en el mercat, contenen principis actius. En la mateixa línia, el sindicat Metges de Catalunya va apel·lar ahir a la “seguretat clínica” i va anunciar que presentaran les esmenes oportunes al decret. Tot el contrari opina el Consell de Col·legis d’Infermeres de Catalunya (CCIC), que va celebrar ahir l’inici de la tramitació del projecte de decret. En un comunicat, van celebrar el “molt alt” consens que s’ha aconseguit amb el projecte de decret.
En la mateixa línia, la junta de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) va valorar ahir favorablement el nou escenari que pot obrir el decret. En aquest sentit, va considerar que serà un marc que “donarà seguretat jurídica i preservarà una cultura assistencial de treball en els equips de primària”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario